Jeg får ret tit spørgsmål om sammenhængen mellem helsekost / økologisk kost og slankekure og vægttab. Det er der jo egentlig ikke noget at sige, at mange gerne vil vide lidt mere om. Lad mig derfor her redegøre for mine erfaringer og overbevisninger i forhold til helsekost og effekten af den på vægt og livvidde. Helsekost er ikke direkte slankende, må jeg hellere slå fast. Men helsekost kan i høj grad være indirekte slankende. Det må jeg nok hellere forklare lidt om ikke?
Helsekost øger din kropsbevidsthed
Når du først udskifter hele eller væsentlige dele af din kost med helsekost, vil du opleve et større velbefindende og højere energiniveau. Og deraf følger altså ofte en større bevidsthed om resten af din krops tilstand – herunder deller og livvidde. Jo mere bevidst du er om din krop – jo større chance har du for at få succes med en slankekur og den deraf følgende kostomlægning.
Mange starter ud med den populære suppekur, og efter at have startet et vægttab, omlægger de helt eller delvist deres kost til en sundere. Og her er det ofte decideret helsekost, der er på menuen.
En øget kropsforståelse er faktisk et af de mest underkendte værktøjer overhovedet til at opnå gode resultater med diæter og slankekure. Og heldigvis er der da flere og flere mennesker, der både via deres kost, motionsvaner og fjernelse af misbrug af tobak opnår den bevidsthed om kroppens sammenhænge, der giver et sundere og slankere liv.
Er helsekost glutenfri?
Ikke al helsekost er glutenfri, men de gode helsebutikker fører et godt udvalg af fødevarer uden gluten. Nogle mennesker tåler slet ikke gluten – andre ønsker blot at undgå gluten, fordi de tror, det er usundt. Det er faktisk noget sludder – men der er jo nogle, der kan sælge bøger og kurser om at spise glutenfrit, og de vil gerne have folk til at tro, at gluten er problematisk.
Fordelene ved helsekost er først og fremmest, at den ikke indeholder nær så mange tilsætningsstoffer som al den maskinforarbejdede mad, de fleste danskere langsomt men sikkert nedbryder deres kroppe med. Og helsekost er som oftest økologisk, og det ved vi jo alle er en fordel for især miljøet.
Helsekost kan også være for eksempel brød fra det kendte bageri Aurion i Nordjylland – eller hjemmebagt brød fremstillet på økologisk og groft mel. Mulighederne er nærmest uendelige.
Skal vi opsummere, må vi sige, at der ikke er egentlige bagdele ved at spise helsekost -og at du med fordel kan lade så meget af din kost som muligt være decideret helsekost.
Hvor køber man helsekost?
Der er efterhånden rigtig mange steder – lige fra de store kæder som Føtex, Kvickly etc. til kendte netbutikker som Netspiren, Livfuld, Natur og Helse, Jaja-helsekost og mange flere.
Hvem jeg anbefaler? Det er klart den gode netbutik med helsekost, der hedder HelseHelse:
Skriv et svar